Správná výrobní a hygienická praxe

Správná výrobní a hygienická praxe

Školení je zaměřeno na zákonné požadavky v oblasti správné výrobní a hygienické praxe. Správná hygienická praxe (GHP) při zpracování potravin je termín zahrnující postupy a opatření týkající se provozní hygieny a sanitace, osobní hygieny, sledování kvality pitné vody, vyloučení křížové kontaminace, opatření k minimalizaci výskytu cizích předmětů v potravinách, deratizace a dezinsekce, sledování zdravotního stavu pracovníků ve výrobě potravin a jejich školení. GHP je součástí správné výrobní praxe a dohromady tvoří celek umožňující zabezpečit zdravotní nezávadnost potravin. Principy GMP a GHP jsou tedy základem a nejjednodušším odrazovým můstkem pro zavedení systému HACCP. 

 

Dlouhodobě neprobíhá, lze se přihlásit na základě domluvy

Komu je kurz určen: Seminář je určený pro osoby přicházející při své práci do kontaktu s potravinami, krmivy.
Co se na kurzu naučíte: Osnova kurzu:
Povinnosti osob vykonávajících činnost epidemiologicky závažnou.
Alimentární nákazy a otravy z potravy.
Zásady osobní hygieny.
Zásady provozní hygieny (požadavky na provoz, požadavky na zařízení a materiály, sanitární zařízení, zásady správné sanitace, postupy regulace škůdců).
Provozní řád (manipulace s rozbitým sklem/tříštivými materiály, pohyb pracovníků po provozu – křížení cest).
Správná praxe.
Odborný garant: Ing. Marcela Bačáková, Ing. Jan Kobliha
Termín: 23. 11. 2015, 09.00 - 12.00 hod.
Cena bez DPH: 1 300 Kč
Rozsah: 3 hodiny
Místo: UniConsulting, Čankovská 2621, Praha 9