Řešení pro kompletní potravinový řetězec
606 615 569
602 780 696
Správná výrobní a hygienická praxe
Správná výrobní a hygienická praxe
Školení je zaměřeno na zákonné požadavky v oblasti správné výrobní a hygienické praxe. Správná hygienická praxe (GHP) při zpracování potravin je termín zahrnující postupy a opatření týkající se provozní hygieny a sanitace, osobní hygieny, sledování kvality pitné vody, vyloučení křížové kontaminace, opatření k minimalizaci výskytu cizích předmětů v potravinách, deratizace a dezinsekce, sledování zdravotního stavu pracovníků ve výrobě potravin a jejich školení. GHP je součástí správné výrobní praxe a dohromady tvoří celek umožňující zabezpečit zdravotní nezávadnost potravin. Principy GMP a GHP jsou tedy základem a nejjednodušším odrazovým můstkem pro zavedení systému HACCP.
Dlouhodobě neprobíhá, lze se přihlásit na základě domluvy
Komu je kurz určen: | Seminář je určený pro osoby přicházející při své práci do kontaktu s potravinami, krmivy. |
---|---|
Co se na kurzu naučíte: | Osnova kurzu: Povinnosti osob vykonávajících činnost epidemiologicky závažnou. Alimentární nákazy a otravy z potravy. Zásady osobní hygieny. Zásady provozní hygieny (požadavky na provoz, požadavky na zařízení a materiály, sanitární zařízení, zásady správné sanitace, postupy regulace škůdců). Provozní řád (manipulace s rozbitým sklem/tříštivými materiály, pohyb pracovníků po provozu – křížení cest). Správná praxe. |
Odborný garant: | Ing. Marcela Bačáková, Ing. Jan Kobliha |
Termín: | 23. 11. 2015, 09.00 - 12.00 hod. |
Cena bez DPH: | 1 300 Kč |
Rozsah: | 3 hodiny |
Místo: | UniConsulting, Čankovská 2621, Praha 9 |