Nové požadavky a rozdíly BRC verze 6 a verze 7

Nové požadavky a rozdíly BRC verze 6 a verze 7

Světová norma pro bezpečnost potravin BRC 7 je dostupná od 7. ledna 2015. Auditovat se podle požadavků aktualizované normy začne v červenci 2015. Vydání 7. verze standardu předcházela rozsáhlá konzultace s cílem pochopit požadavky všech zainteresovaných stran (výrobci potravin, prodejci, provozovatelé stravovacích zařízení, certifikační úřady). Nejnovější vydání má za cíl vyřešit pokračující snahu o celistvost auditů, podporu vyšší transparentnosti a možnosti zpětného vysledování v dodavatelském řetězci, podporu přijetí normy jako prostředku na zlepšení bezpečnosti potravin na malých pracovištích a provozovnách, kde jsou procesy stále ve fázi vývoje.
Zúčastněte se semináře, získejte více informací o nejnovější verzi BRC 7 a změnách oproti verzi BRC 6. Novou verzi BRC 7 si můžete v českém jazyce stáhnout ZDE.

Komu je kurz určen: Výrobci potravin, prodejci, provozovatelé stravovacích zařízení, certifikační úřady
Co se na kurzu naučíte: Osnova kurzu:
Úvod do systémů/standardů
Úvod do standardu BRC
Nové požadavky a rozdíly BRC verze 6 a verze 7:
- co přibylo v zásadních požadavcích
- schválení dodavatele a surovin, monitorování výkonnosti
- značení etiketami a balení
- nová rizika autenticity surovin
- nápravná a preventivní opatření
- kontrola nevyhovujícího produktu
- možnost zpětného vysledování
- orientace na zákazníka a komunikace se zákazníkem
- uspořádání, tok produktů a segregace
- údržba
- zařízení pro zaměstnance
- zařízení na detekci a odstraňování cizích těles
- úklid a hygiena
- správa přebytků potravin a produktů na krmení zvířat
- hubení Škůdců
- skladovací zařízení
- kalibrace a správa měřících a monitorovacích zařízení
- školení: oblasti manipulace se surovinami, přípravy, zpracování, balení a skladování
Odborný garant: Ing Jana Vůjtová
Termín: 12. 2. 2016, 09.00 - 13.00 hod.
Cena bez DPH: 1 990 Kč
Rozsah: 4 hodiny
Místo: UniConsulting, Čankovská 2621, Praha 9