Výživa dětí

Výživa dětí

Cílem kurzu je projít stručně, ale komplexně problematiku výživy dětí od útlého po školní věk, osvojení si výběru vhodných potravin a práce s jednotlivými surovinami pro přípravu dětských jídel. Seminář je věnován problematice dětského stravování, nastavení zdravých stravovacích návyků již v útlém věku dítěte, které představuje významné preventivní opatření odrážející se na dětském zdraví a jeho mentální činnosti. Dozvíte se, jak správně sestavit dětský jídelníček v závislosti na věku dítěte, ročním období. Ujasníme si, čemu se v jídelníčku vyvarovat. Seznámíme Vás s řadou vhodných receptů a potravin. 

Termín kurzu na vyžádání.

Komu je kurz určen: Rodičům, hospodářkám a kuchařkám pracujícím se skupinou dětí/žáků, široké veřejnosti
Co se na kurzu naučíte: Osnova kurzu:
Specifika stravy dětského věku
Vyvážený talíř, specifika jednotlivých jídel dne, výživa dle ročních období.
Zdravotní problémy a omezení u dětí a žáků (celiakie, nesnášenlivost určitých složek potravy, obezita a nadváha, aj.).
Sacharidy jako nezastupitelná složka výživy člověka, významné sacharidové plodiny a potraviny, vláknina, problematika jednoduchých cukrů ve výživě dětí.
Živočišné a rostlinné tuky - význam, zdroje, nenasycené mastné kyseliny, cholesterol. Hodnocení a kvalita tuků (olejů).
Bílkoviny ve výživě člověka, rozdělení a zdroje bílkovin. Maso a alternativy masa.
Ovoce a zelenina – co je dobré vědět.
Vitaminy, minerální prvky - význam a přirozené zdroje.
Koření a dochucovadla vhodná pro děti.
Problematika chemie v jídle, rozdělení aditiv, problematika polotovarů a instantních potravin v jídelníčku dětí.
Odborný garant: Ing. Ivana Kabelková
Termín: 12. 11. 2014, 09.00 - 12.00 hod.
Cena bez DPH: 300 Kč
Rozsah: 3 hodiny
Místo: UniConsulting, Čankovská 2621, Praha 9