Řešení pro kompletní potravinový řetězec
606 615 569
602 780 696
Výživa dětí
Výživa dětí
Cílem kurzu je projít stručně, ale komplexně problematiku výživy dětí od útlého po školní věk, osvojení si výběru vhodných potravin a práce s jednotlivými surovinami pro přípravu dětských jídel. Seminář je věnován problematice dětského stravování, nastavení zdravých stravovacích návyků již v útlém věku dítěte, které představuje významné preventivní opatření odrážející se na dětském zdraví a jeho mentální činnosti. Dozvíte se, jak správně sestavit dětský jídelníček v závislosti na věku dítěte, ročním období. Ujasníme si, čemu se v jídelníčku vyvarovat. Seznámíme Vás s řadou vhodných receptů a potravin.
Termín kurzu na vyžádání.
Komu je kurz určen: | Rodičům, hospodářkám a kuchařkám pracujícím se skupinou dětí/žáků, široké veřejnosti |
---|---|
Co se na kurzu naučíte: | Osnova kurzu: Specifika stravy dětského věku Vyvážený talíř, specifika jednotlivých jídel dne, výživa dle ročních období. Zdravotní problémy a omezení u dětí a žáků (celiakie, nesnášenlivost určitých složek potravy, obezita a nadváha, aj.). Sacharidy jako nezastupitelná složka výživy člověka, významné sacharidové plodiny a potraviny, vláknina, problematika jednoduchých cukrů ve výživě dětí. Živočišné a rostlinné tuky - význam, zdroje, nenasycené mastné kyseliny, cholesterol. Hodnocení a kvalita tuků (olejů). Bílkoviny ve výživě člověka, rozdělení a zdroje bílkovin. Maso a alternativy masa. Ovoce a zelenina – co je dobré vědět. Vitaminy, minerální prvky - význam a přirozené zdroje. Koření a dochucovadla vhodná pro děti. Problematika chemie v jídle, rozdělení aditiv, problematika polotovarů a instantních potravin v jídelníčku dětí. |
Odborný garant: | Ing. Ivana Kabelková |
Termín: | 12. 11. 2014, 09.00 - 12.00 hod. |
Cena bez DPH: | 300 Kč |
Rozsah: | 3 hodiny |
Místo: | UniConsulting, Čankovská 2621, Praha 9 |