Řešení pro kompletní potravinový řetězec
606 615 569
602 780 696
Výživa a označování alergenů v pokrmech dle nové legislativy (hygienické minimum ve stravovacích provozech včetně)
Výživa a označování alergenů v pokrmech dle nové legislativy (hygienické minimum ve stravovacích provozech včetně)
Hlavní důraz tohoto semináře se zaměřením na životní styl z pohledu výživy je především v prevenci před nemocemi a problémy vzniklými z nesprávného stravování a obecně špatných stravovacích návyků. Dozvíte se mnohé o základních výživových hodnotách, jak tyto informace využít a přenést je do svého osobního života. Pod vedením lektora dostanete také přehled o kvalitních zdrojích živin a kde tyto produkty najít na našem trhu. Součástí semináře je část týkající se alergenů a jejich označování u nebalených potravin a pokrmů v návaznosti na legislativní změny (Novela zákona o potravinách a Nařízení EU 1169/2011) a dále zásady hygienického minima ve stravovacích provozech.
Komu je kurz určen: | Kurz je určený pro kuchaře, kuchařky, vedoucí jídelen, manažery restaurací a další osoby zabývající se výživou a souvisejícími tématy. |
---|---|
Co se na kurzu naučíte: | Obsah kurzu: Základy výživy (základní pojmy, nutrigenomika, výživová pyramida, makroživiny, mikroživiny) Novinky v legislativě (Nařízení 1169/2011, uvádění zdravotních tvrzení) Alergie a značení alergenů Platná hygienická legislativa Požadavky na výkon činností epidemiologicky závažných Alimentární nákazy a jak jim předcházet Osobní a provozní hygiena Základy systému HACCP Případové studie Diskuze |
Odborný garant: | Ing. Ivana Kabelková, Ing. Jan Kobliha |
Termín: | 26. 5. 2015, 09.00 - 15.30 hod. |
Cena bez DPH: | 2 120 Kč |
Rozsah: | 6 hodin |
Místo: | UniConsulting, Čankovská 2621, Praha 9 |