Výživa a označování alergenů v pokrmech dle nové legislativy (hygienické minimum ve stravovacích provozech včetně)

Výživa a označování alergenů v pokrmech dle nové legislativy (hygienické minimum ve stravovacích provozech včetně)

Hlavní důraz tohoto semináře se zaměřením na životní styl z pohledu výživy je především v prevenci před nemocemi a problémy vzniklými z nesprávného stravování a obecně špatných stravovacích návyků. Dozvíte se mnohé o základních výživových hodnotách, jak tyto informace využít a přenést je do svého osobního života. Pod vedením lektora dostanete také přehled o kvalitních zdrojích živin a kde tyto produkty najít na našem trhu. Součástí semináře je část týkající se alergenů a jejich označování u nebalených potravin a pokrmů v návaznosti na legislativní změny (Novela zákona o potravinách a Nařízení EU 1169/2011) a dále zásady hygienického minima ve stravovacích provozech.

Komu je kurz určen: Kurz je určený pro kuchaře, kuchařky, vedoucí jídelen, manažery restaurací a další osoby zabývající se výživou a souvisejícími tématy.
Co se na kurzu naučíte: Obsah kurzu:

Základy výživy (základní pojmy, nutrigenomika, výživová pyramida, makroživiny, mikroživiny)
Novinky v legislativě (Nařízení 1169/2011, uvádění zdravotních tvrzení)
Alergie a značení alergenů

Platná hygienická legislativa
Požadavky na výkon činností epidemiologicky závažných
Alimentární nákazy a jak jim předcházet
Osobní a provozní hygiena
Základy systému HACCP

Případové studie
Diskuze
Odborný garant: Ing. Ivana Kabelková, Ing. Jan Kobliha
Termín: 26. 5. 2015, 09.00 - 15.30 hod.
Cena bez DPH: 2 120 Kč
Rozsah: 6 hodin
Místo: UniConsulting, Čankovská 2621, Praha 9