Zbožíznalství „med a včelí produkty“

Zbožíznalství „med a včelí produkty“

Cílem tohoto kurzu je naučit účastníky zbožíznalství z oblasti med a včelí produkty zejména s ohledem na jeho charakteristické vlastnosti, legislativní požadavky, požadavky na skladování. Znalost této problematiky přispěje ke zkvalitnění odborných znalostí personálu v jednotlivých oblastech jejich obchodní činnosti a tím i ke zkvalitnění jejich činnosti směrem ke koncovým zákazníkům (nabízení k prodeji).

Komu je kurz určen:
Co se na kurzu naučíte: Obsah kurzu:

Stručná charakteristika a specifika medu
• vznik, složení a druhy medu
• senzorické vlastnosti
• vady medu
• historické a současné způsoby získávání medu
Legislativní požadavky
Zdravotní nebezpečí a z nich vyplývající míra rizika pro konzumenta
Opakující se nedostatky v souvislosti s činností obchodu
• skladování medu
• požadavky na jakost medu
Další výrobky z medu a jejich využití
• využití včelího vosku v potravinářství
• využití včelích produktů ve farmacii
Marketing včelích produktů
• základy při označování potravin dle platné legislativy
• výživová tvrzení
• specifická označení (Klasa, Bio)
Odborný garant: Ing. Jan Hrubý
Termín: 13. 5. 2014, 09.00 - 13.00 hod.
Cena bez DPH: 1 600 Kč
Rozsah: 4 hodiny
Místo: UniConsulting, Čankovská 2621, Praha 9