Řešení pro kompletní potravinový řetězec
606 615 569
602 780 696
Nové povinnosti ze zákona o potravinách pro stravovací provozy
Nové povinnosti ze zákona o potravinách pro stravovací provozy
Na konci minulého roku a počátku roku 2015 došlo k radikální změně legislativy, která se dotýká i gastronomie. Jde o nové povinnosti, ale hlavně větší tlak kontroly způsobený zapojením dalších dozorových orgánů (SZPI a státní veterinární správy). Současně s novými dozorovými orgány přichází i řádově vyšší postihy. Nezapomínejme také, že mnoho provozovatelů gastronomických služeb jsou i prodejci a výrobci potravin.
V těchto oblastech jsou změny povinností ještě citelnější. Jaké povinnosti dopadají na gastronomické provozy podle typu činnosti. Jaká řešení nových povinností jsou nejschůdnější. Jaký přístup ke kontrole mají nové dozorové orgány a jak obhájit bezpečnost svého provozu. Aktuální stav kontrol a jejich požadavky. Konkrétní odpovědi na problémy účastníků. Cílem tohoto semináře jsou právě odpovědi na výše uvedené otázky.
Komu je kurz určen: | Kurz je určený pro majitele stravovacích zařízení, jejich provozovatele, kuchaře, kuchařky, číšnice, číšníky, obsluhu čerpacích stanic apod. |
---|---|
Co se na kurzu naučíte: | Obsah kurzu: Nové povinnosti a státní dozor v oblasti stravování - značení - informace o alergenech - potravinové intolerance, alergie Nejčastější závady ve správné výrobní a hygienické praxi(SVHP) - studené pokrmy, catering, rozmrazování potravin - způsob stanovení kritických bodů - skladování, receptury - osobní a provozní hygiena Aktuální příklady z kontrolních akcí Diskuze nad Vašimi konkrétními dotazy |
Odborný garant: | Ing. Ivana Kabelková, Ing. Tomáš Čapek, CSc. |
Termín: | 22. 6. 2015, 09.00 - 12.00 hod. |
Cena bez DPH: | 1 300 Kč |
Rozsah: | 3 hodiny |
Místo: | UniConsulting, Čankovská 2621, Praha 9 |