(Online/Webinář) Značení potravin - aktuální novinky nejen v legislativě

(Online/Webinář) Značení potravin - aktuální novinky nejen v legislativě

Kurz bude probíhat on-line (formou webináře s lektorem).

Cílem kurzu je seznámit účastníky se změnami a novinkami nejen v legislativě, ale také s aktuálním přístupem z praxe v celé oblasti značení potravin.

Komu je kurz určen: Seminář je určený pro výrobce a dovozce potravin, dodavatele potravin do stravovacích zařízení, pracovníky odpovídající za dodržování legislativních požadavků při značení potravin, provozovatele potravinářských podniků.
Co se na kurzu naučíte: Obsah kurzu:
Seznámení se všemi povinnými údaji podle EU nařízení 1169/2011
- kompletní požadavky při označování balených potravin s uvedením příkladů z praxe
- podrobná interpretace uvádění alergenů, země původu, výživových údajů
- výživová a zdravotní tvrzení
- konkrétní příklady nejčastěji uváděných claimů, kdy je lze použít a kdy nikoliv
- jaké zvolit obrázky ve vztahu ke složení výrobku

Řešení modelových označení výrobků s praktickými ukázkami dle platných legislativních předpisů. Diskuze
Odborný garant: Ing. Tereza Fišerová
Termín: 13. 4. 2021, 09.00 - 15.30 hod.
Cena bez DPH: 2 490 Kč
Rozsah: 6,5 hodin
Místo: Online (z UniConsulting, Čankovská 2621, Praha 9)