Senzorické hodnocení potravin

Senzorické hodnocení potravin I. - teoretická část

Školení je zaměřeno na znalosti a dovednosti nezbytné ke správnému posuzování potravin lidskými smysly. Získáte přehled v současných právních předpisech a legislativních požadavcích. 

Více informací

Komu je kurz určen: Seminář je určený pro pracovníky podnikových laboratoří, technology, pracovníky ve výrobě a vývoji potravin, pracovníky oddělení kvality obchodních řetězců, pracovníky příjmu potravin, pracovníky gastronomických provozů.
Co se na kurzu naučíte: Osnova kurzu:
Vysvětlení senzorické analýzy
Smyslové orgány a jejich vnímání
Senzorická laboratoř, hodnotitelé
Hodnocení vzorku - používané metody
Příklady aplikace senzorické analýzy
Odborný garant: Ing. Tomáš Čapek, CSc., Ing. Robin Čapek, Ing. Jan Kobliha
Termín: 26. 01. 2016, 09.00 - 13.00 hod.
Cena bez DPH: 1 900 Kč
Rozsah: 4 hodiny
Místo: UniConsulting, Čankovská 2621, Praha 9

Senzorické hodnocení potravin II. - praktická část

V pokračovacím kurzu si zopakujete, prohloubíte a rozšíříte praktické poznávací schopnosti v oblasti senzoriky. Většina času je vyhrazena pro praktické hodnocení potravin a vzorků.

Více informací

Komu je kurz určen: Kurz je určený pro pracovníky podnikových laboratoří, technology, pracovníky ve výrobě a vývoji potravin, pracovníky oddělení kvality obchodních řetězců, pracovníky příjmu potravin, pracovních gastronomických provozů.
Co se na kurzu naučíte: Obsah kurzu:
Identifikace základních chutí
Identifikace vůní
Prahová citlivost chuti
Rozpoznání intenzity chuti a vůně
Určení chuťové paměti a vzrůstající intenzity barvy

Vyhodnocení
Odborný garant: Ing. Tomáš Čapek, CSc., Ing. Robin Čapek, Ing. Jan Kobliha
Termín: 26. 01. 2016, 13.30 - 16.30 hod.
Cena bez DPH: 2 300 Kč
Rozsah: 3 hodiny
Místo: UniConsulting, Čankovská 2621, Praha 9

Senzorické hodnocení potravin I. a II.

Školení je zaměřeno na znalosti a dovednosti nezbytné ke správnému posuzování potravin lidskými smysly. Získáte přehled v současných právních předpisech a legislativních požadavcích. Praktická část kurzu je vyhrazena pro praktické hodnocení potravin a vzorků.

 

 

Více informací

Komu je kurz určen: Seminář je určený pro pracovníky podnikových laboratoří, technology, pracovníky ve výrobě a vývoji potravin, pracovníky oddělení kvality obchodních řetězců, pracovníky příjmu potravin, pracovníky gastronomických provozů.
Co se na kurzu naučíte: Obsah kurzu:
Vysvětlení senzorické analýzy
Smyslové orgány a jejich vnímání
Senzorická laboratoř, hodnotitelé
Hodnocení vzorku - používané metody
Příklady aplikace senzorické analýzy

Identifikace základních chutí
Identifikace vůní
Prahová citlivost chuti
Rozpoznání intenzity chuti a vůně
Určení chuťové paměti a vzrůstající intenzity barvy

Vyhodnocení
Odborný garant: Ing. Tomáš Čapek, CSc., Ing. Robin Čapek, Ing. Jan Kobliha
Termín: 19. 04. 2017, 09.00 - 16.30 hod.
Cena bez DPH: 3 900 Kč
Rozsah: 7 hodin
Místo: UniConsulting, Čankovská 2621, Praha 9