Zbožíznalství

Zbožíznalství „med a včelí produkty“

Cílem tohoto kurzu je naučit účastníky zbožíznalství z oblasti med a včelí produkty zejména s ohledem na jeho charakteristické vlastnosti, legislativní požadavky, požadavky na skladování. Znalost této problematiky přispěje ke zkvalitnění odborných znalostí personálu v jednotlivých oblastech jejich obchodní činnosti a tím i ke zkvalitnění jejich činnosti směrem ke koncovým zákazníkům (nabízení k prodeji).

Více informací

Komu je kurz určen:
Co se na kurzu naučíte: Obsah kurzu:

Stručná charakteristika a specifika medu
• vznik, složení a druhy medu
• senzorické vlastnosti
• vady medu
• historické a současné způsoby získávání medu
Legislativní požadavky
Zdravotní nebezpečí a z nich vyplývající míra rizika pro konzumenta
Opakující se nedostatky v souvislosti s činností obchodu
• skladování medu
• požadavky na jakost medu
Další výrobky z medu a jejich využití
• využití včelího vosku v potravinářství
• využití včelích produktů ve farmacii
Marketing včelích produktů
• základy při označování potravin dle platné legislativy
• výživová tvrzení
• specifická označení (Klasa, Bio)
Odborný garant: Ing. Jan Hrubý
Termín: 13. 05. 2014, 09.00 - 13.00 hod.
Cena bez DPH: 1 600 Kč
Rozsah: 4 hodiny
Místo: UniConsulting, Čankovská 2621, Praha 9

Zbožíznalství FOOD

Cílem tohoto kurzu je naučit účastníky zbožíznalství z oblasti potravin, zejména s ohledem na jeho charakteristické vlastnosti, požadavky na balení, přepravu, skladování. Znalost této problematiky přispěje ke zkvalitnění odborných znalostí personálu v jednotlivých oblastech jejich obchodní činnosti a tím i ke zkvalitnění jejich činnosti směrem ke koncovým zákazníkům (nabízení k prodeji). 

Více informací

Komu je kurz určen:
Co se na kurzu naučíte: Označování potravin a obaly (výživová tvrzení, nutriční tvrzení:
Základy při označování potravin dle platné legislativy
Výživová tvrzení
Nutriční tvrzení

Stručná charakteristika a specifika skupin potravin:
Obiloviny, luštěniny, mák a další olejniny
Mlýnské produkty z obilovin a luštěnin, pekařské produkty, těstoviny
Pečivo, cukrovinky
Cukr, med, náhradní sladidla, čokoláda, škrob
Tuky a oleje
Ovoce a výrobky z ovoce.
Zelenina a výrobky ze zeleniny. Houby, droždí.
Mléko, mléčné produkty, vejce
Maso, masné výrobky
Zvěřina, drůbež, králíci, ryby a další mořské organismy
Nápoje, alkoholické nápoje
Káva, čaj, kakao
Koření a další pochutiny a lahůdky
Potraviny pro zvláštní výživu, doplňky stravy, tabák

Zdravotní nebezpečí:
Zdravotní nebezpečí a z nich vyplývající míra rizika pro konzumenta
Opakující se nedostatky v souvislosti s činností obchodu

Specifická označení potravinářských výrobků
Klasa
Biopotraviny
Zaručená tradiční specialita
Dětská výživa
Potraviny pro diabetiky
Potraviny pro alergiky
Odborný garant: Ing. Jan Hrubý, Ing. Jitka Kabátková, Ing. Jan Kobliha
Termín: 24. 06. 2015, 09.00 - 17.30 hod.
Cena bez DPH: 2 800 Kč
Rozsah: 8 hodin
Místo: UniConsulting, Čankovská 2621, Praha 9