Značení alergenů v pokrmech

Nové povinnosti ze zákona o potravinách pro stravovací provozy

Na konci minulého roku a počátku roku 2015 došlo k radikální změně legislativy, která se dotýká i gastronomie. Jde o nové povinnosti, ale hlavně větší tlak kontroly způsobený zapojením dalších dozorových orgánů (SZPI a státní veterinární správy). Současně s novými dozorovými orgány přichází i řádově vyšší postihy. Nezapomínejme také, že mnoho provozovatelů gastronomických služeb jsou i prodejci a výrobci potravin.
V těchto oblastech jsou změny povinností ještě citelnější. Jaké povinnosti dopadají na gastronomické provozy podle typu činnosti. Jaká řešení nových povinností jsou nejschůdnější. Jaký přístup ke kontrole mají nové dozorové orgány a jak obhájit bezpečnost svého provozu. Aktuální stav kontrol a jejich požadavky. Konkrétní odpovědi na problémy účastníků. Cílem tohoto semináře jsou právě odpovědi na výše uvedené otázky.

Více informací

Komu je kurz určen: Kurz je určený pro majitele stravovacích zařízení, jejich provozovatele, kuchaře, kuchařky, číšnice, číšníky, obsluhu čerpacích stanic apod.
Co se na kurzu naučíte: Obsah kurzu:

Nové povinnosti a státní dozor v oblasti stravování
- značení - informace o alergenech
- potravinové intolerance, alergie
Nejčastější závady ve správné výrobní a hygienické praxi(SVHP)
- studené pokrmy, catering, rozmrazování potravin
- způsob stanovení kritických bodů
- skladování, receptury
- osobní a provozní hygiena
Aktuální příklady z kontrolních akcí
Diskuze nad Vašimi konkrétními dotazy
Odborný garant: Ing. Ivana Kabelková, Ing. Tomáš Čapek, CSc.
Termín: 22. 06. 2015, 09.00 - 12.00 hod.
Cena bez DPH: 1 300 Kč
Rozsah: 3 hodiny
Místo: UniConsulting, Čankovská 2621, Praha 9