Normy

HALAL

Souhrnná norma o zákazech a požadavcích islámu týkajících se potravin. V současné době International Halal Integrity Alliance zpracovává jednotnou normu IHI-Halal-Standard.

Norma „halal" v souvislosti s potravinami zahrnuje hygienickou a toxikologickou čistotu, nepřítomnost veškerých rizikových příměsí a nečistot.

Podnik vyrábějící  HALAL potraviny musí mít povolení od islámského certifikačního orgánu. Celosvětově existuje asi stovka takových orgánů, které prověřují plnění požadavků islámu. Tyto orgány používají různá loga a do určité míry se liší i přísností výkladu pravidel. Za nejpřísnější jsou považovány malajské normy halal. Některé certifikační orgány vyvinuli vlastní pravidla za spolupráce s autoritami islámu. V r. 2006 byla založena IHI Alliance (International Halal Integrity Alliance), která má být garantem jednotné certifikační praxe. V současnosti je vytvářen IHI-Halal-Standard.

KOSHER

Certifikát KOSHER potvrzuje, že vyráběné produkty byly uznány a schváleny přísnými židovskými měřítky jako kosher v průběhu celého výrobního cyklu zpracování a balení.

Spotřebitelé vyhledávají certifikované kosher výrobky pro jejich garantovanou kvalitu, integritu a čistotu, kterou najdete ve všech výrobcích označených symbolem kosher.

Přihlašte se na naše školení HALAL/KOSHER.