Novinky

Chcete dostávat naše novinky e-mailem? Přihlašte se

Seminář "Bezpečná gastronomie" 1.11.2017

20. 10. 2017
  Dne 1.11.2017 ve Střední škole zemědělské a potravinářské v Klatovech pořádáme seminář s názvem Bezpečná gastronomie - nové zákonné povinnosti pro stravování.  Program…
celý text

Termín odevzdání žádostí o dotace nově pro pekaře a cukráře

05. 10. 2017
  Odevzdání žádostí o dotace 10.10. - 30.10.2017 nově pro pekaře a cukráře + stále platí pro výrobce potravin a krmiv na: auta, stavby, technologie, prodejny.…
celý text

Horká linka ZDARMA pro restaurace

26. 01. 2017
  Ve spolupráci s AHR jsme pro Vás vytvořili službu horké linky. Naše společnost UniConsulting tak pro Vás zabezpečuje rychlé informace ve chvíli, kdy…
celý text

DOTACE - blíží se konec žádostí!

05. 10. 2016
Blíží se konec odevzdávání žádostí o dotace. Tento týden uzavíráme okruh našich klientů, kterým budeme pomáhat s přípravou žádosti o dotace z Programu…
celý text

Doplňky stravy II (značení, legislativa, uvádění na trh)

16. 05. 2016
Školení "Značení doplňků stravy II" se koná 8.6.2016   Toto školení rozšiřuje informace školení "Značení doplňků stravy I". Během školení získáte přehled…
celý text

Potravinářská inspekce letos zavřela 76 provozů

18. 04. 2016
Už 76 provozů musela letos zavřít Státní zemědělská a potravinářská inspekce kvůli nevyhovujícím hygienickým podmínkám. Podle inspektorů zůstává situace…
celý text

PŘÍJEM ŽÁDOSTÍ O DOTACE Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA PRO ZEMĚDĚLCE

30. 03. 2016
2. kolo příjmu žádostí o dotace běží v termínu 3.5.2016 - 16.5.2016 Dotace mohou žádat zemědělci na: 1) Nezemědělskou činnost: stavba/rekonstrukce provozovny…
celý text

Workshop pro stravovací provozy

09. 11. 2015
Legislativní smršť v potravinovém právu Dne 19. listopadu 2015 máte možnost setkat se s majitelem společnosti UniConsulting Ing. Tomášem Čapkem na konferenci…
celý text

Přijďte se seznámit s netradičními systémy v potravinářství Halal a Kosher.

30. 10. 2015
Školení Halal a Kosher Navštivte náš seminář zaměřený na systémy Halal a Kosher. Školení se koná 3. listopadu ve školicím centru naší společnosti.  Více…
celý text

Představujeme aplikaci standardů kvality Standards Map

13. 10. 2015
Standards Map - your roadmap to sustainable trade Aplikace Standard Maps poskytuje komplexní, ověřené a transparentní informace o dobrovolných normách…
celý text

Otevřen nový termín školení hygienického minima

15. 09. 2015
Školení Hygienické minimum s termínem konání 20. 10. 2015   Vzhledem k Vašemu zájmu otevíráme v říjnu kurz hygienického minima. Přihlásit se můžete…
celý text

Nová prováděcí vyhláška (č. 172/2015) stanovující rozsah informačních povinností provozovateli potravinářského podniku v místě určení.

22. 07. 2015
Vyhláška č. 172/2015 Sb., o informační povinnosti příjemce potravin v místě určení   Ve Sbírce zákonů ČR byla zveřejněna vyhláška č. 172/2015 Sb., o…
celý text

Přehled předpisů ze Sbírky zákonů: vinařské produkty a přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony

23. 06. 2015
PŘEHLED PŘEDPISŮ PUBLIKOVANÝCH VE SBÍRCE ZÁKONŮ ČR ČÁSTKA 61/2015 143/2015 Sb.Účinnost od: 1. července 2015NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 8. června 2015 o náležitostech…
celý text

BRC verze 7 x BRC verze 6. Nový seminář v naší nabídce

18. 05. 2015
Kurz "Nové požadavky a rozdíly BRC verze 6 a verze 7" Nově jsme zařadili do nabídky našich školení seminář, jehož cílem je seznámit Vás s novou verzí…
celý text

UniConsulting na Roadshow AHR

20. 04. 2015
Ing. Tomáš Čapek, CSc., přednáší v rámci Roadshow AHR Majitel a jednatel společnosti UniConsulting, Ing. Tomáš Čapek, CSc., prezentuje v rámci Roadshow…
celý text

Falšování a bezpečnost potravin

17. 04. 2015
Falšování potravin - aktuální problém Co je falšování. Které potraviny jsou nejvíce falšovány. Přečtěte si více o falšování a bezpečnosti potravin ve…
celý text

Označení masa od 1. 4. 2015 dle nařízení (EU) 1169/2011

18. 03. 2015
Vepřové, skopové, kozí a drůbeží maso - označení dle nařízení (EU) č. 1169/2011 Od 1. 4. 2015 bude muset být označeno čerstvé, chlazené a zmrazené maso…
celý text

Označování potravin - průvodce pro spotřebitele

03. 03. 2015
Označování potravin - příručka pro spotřebitele Příručka je souhrnem informací o významu a provedení údajů uváděných na potravinářských výrobcích a při…
celý text

Vyhláška o školním stravování

07. 02. 2015
Dietní pokrmy mohou do školních jídelen nově dodávat i jiní provozovatelé stravovacích služeb. Ve Sbírce zákonů ČR byla zveřejněna vyhláška č. 17/2015…
celý text

Doplňky stravy od 1.1. 2015

29. 01. 2015
Pravidla pro uvádění na trh a splnění informační povinnosti Provozovatel potravinářského podniku, který vyrábí nebo uvádí na trh doplňky stravy, je od…
celý text

SZPI poprvé zavřela stravovací zařízení

19. 01. 2015
Do restaurací a dalších stravovacích provozů míří nové kontroly Na provozovatele restaurací čeká od začátku roku nápor. Nejde o počet zákazníků, ale množství…
celý text

BRC verze 7

16. 01. 2015
Sedmé vydání normy BRC Světová norma pro bezpečnost potravin - BRC 7 - je dostupná od 7. ledna 2015. Auditovat se podle požadavků aktualizované normy…
celý text

Nová povinnost stravovacích provozů - informace o alergenních složkách

07. 01. 2015
Povinnost provozovatelů zařízení společného stravování poskytovat informace o alergenních složkách Co je potravinová alergie a intolerance a jak se projevuje? Jaké…
celý text

Nahlašování potravin dle vyhlášky č. 320/2014 Sb.

05. 01. 2015
Rozšíření povinnosti oznámení o další kategorie potravin (doplňky stravy, výrobky z révy vinné, aj.) Od 1. 1. 2015 je účinná vyhláška č. 320/2014 Sb.,…
celý text

Restaurace budou muset povinně uvádět alergeny v jídlech

02. 12. 2014
Na jídelních lístcích se už brzy objeví informace o nebezpečných alergenech, které pokrmy obsahují a které nejčastěji způsobují zdravotní problémy. Přísným…
celý text

Nařízení vlády 1053/14 a 1065/14 o stanovení informačních povinností příjemcům živočišných a rostlinných produktů v místě určení

29. 09. 2014
Vláda ČR dne 22. září schválila: 1053/14 Návrh nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 125/2011 Sb., o stanovení informačních povinností příjemcům…
celý text

Čas na změnu značení se kráti - rozhovor s majitelem společnosti UniConsulting

15. 09. 2014
„Společnosti si uvědomují, že kvalitní informace na výrobku nejsou jen pojítkem se spotřebitelem, ale také prvním a nejčastějším kontaktem dozorových orgánů…
celý text

Poradce pro výživu a označování potravin a doplňků

01. 08. 2014
Staňte se součástí našeho týmu. Hledáme poradce pro výživu a označování potravin a doplňků stravy. Pracovní náplň: Poradenství a vzdělávání skupin, rodin…
celý text

Jednání s ministry zdravotnictví a krajskými hygieniky

07. 07. 2014
UniConsulting spolutvůrce metodického pokynu Naše společnost byla přizvána k účasti na jednání s AHR ČR a krajskými hygieniky, které probíhá pravidelně…
celý text

Informování o alergenech ve stravovacích provozech

20. 06. 2014
Od 13.12. 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům.…
celý text

Nové termíny semináře Senzorické hodnocení potravin

22. 05. 2014
Vážení obchodní přátelé, je nám potěšením informovat Vás o novém semináři "senzorické hodnocení potraivn" zařazeném do nabídky otevřených kurzů. Termín…
celý text

Značení doplňků stravy

28. 04. 2014
Nabízíme Vám komplexní poradenské služby v oblasti doplňků stravy. Pomůžeme Vám s tvorbou etiket, notifikací potravinových doplňků. Přečtěte si více o…
celý text

Nové kurzy Halal a Kosher

07. 02. 2014
Vážení obchodní přátelé, nově jsme do naší nabídky kurzů zařadili seminář věnující se požadavkům potravinářských systémů Halal a Kosher. Seznámíte se…
celý text

Nový web pro značení potravin - www.OznacovaniPotravin.cz

15. 11. 2013
Vážení obchodní přátelé, je nám potěšením představit nové webové stránky naší společnosti - www.OznacovaniPotravin.cz.  Nová webová prezentace přináší…
celý text

Dotační možnosti - ROZVOJ, Inovace a ICT - výzvy otevřeny pouze 2 týdny

31. 10. 2013
Informace o jednotlivých aktuálních výzvách naleznete níže, souhrnné informace pak kliknutím na odkazy Rozvoj, Inovace, ICT a strategické služby Vzhledem…
celý text

Školení k označování potravin

31. 10. 2013
Pro velký zájem jsme pro Vás připravili další termíny školení ke značení potravin.  Značení potravin pro výrobce Značení potravin pro řetězce Značení…
celý text

Označování přídatných látek zejména u pekařských výrobků

30. 08. 2013
Značení přídatných látek zejména u pekařských výrobků Nařízení (EU) č. 1169/2011 stanoví, že složky mají být označené podle „okamžiku jejich použití při…
celý text

Označování steviolglykosidů na obalech výrobků

10. 07. 2013
Značení steviolglykosidů na potravinách Steviolglykosidy jsou pro výrobce alternativou k běžně používaným sladidlům právě pro svůj způsob výroby z rostlinného…
celý text

Filtr na víno, lis na hrozny v rámci dotačních výdajů

19. 06. 2013
Dotace pro vinaře Společná organizace trhu Pro firmy zpracovávající víno   Žadatel:                                   Mikro, malé a střední podnikyZemědělský…
celý text

Požadavky na chemické vlastnosti hraček

29. 05. 2013
Konec přechodného období pro požadavky na chemické vlastnosti hraček Dne 19. července 2013 končí dvouleté přechodné období, které podle § 25 odst. 2 nařízení…
celý text

Aktuální možnosti dotací pro výrobce potravin, krmiv a zemědělce

12. 05. 2013
Žadatel:                                   Výrobce potravin (i zemědělec), výrobce krmivCelkové výdaje:                       100.000 - až 30 mil. KčVýše…
celý text

Specialista značení potravin

18. 03. 2013
Staňte se součástí našeho oddělení pro značení potravin. Do našeho týmu hledáme posilu na pozici "Specialista značení potravin"
celý text

Aktuální přehled potravinářské legislativy

07. 03. 2013
Aktuální přehled potravinářské legislativy naleznete zde. Zdroj: Potravinářská komora
celý text

Přídatné látky, emulgátory neboli "éčka"

07. 02. 2013
Potravinářské přídatné látky (aditiva) jsou chemické látky, které se přidávají do potravin kvůli vylepšení nebo zachování jejich trvanlivosti nebo vzhledu,…
celý text

Certifikace kritických bodů (HACCP) ve výrobě potravin od 1. 1. 2013

25. 01. 2013
Od 1.1. 2013 musí být všechny nové certifikáty HACCP vydávány pouze podle dokumentu Všeobecné požadavky na systém analýzy nebezpečí a stanovení kritických…
celý text

Aktuální možnosti dotací - Operační program Rybářství

22. 01. 2013
Žadatel:                                   Mikro, malý, střední a velký podnik do 750 zaměstnanců a obratu nižší než 200 mil. EURCelkové výdaje:                      …
celý text

Aktuální možnosti dotací - Inovace potravinářských podniků

11. 12. 2012
Program rozvoje venkova - Inovace potravinářských provozů DOTACE NA TECHNOLOGIE, REKONSTRUKCE, VÝSTAVBU, VÝZKUM PRO VÝROBU POTRAVIN A KRMIV INOVATIVNÍHO…
celý text

Oficiální stanovisko MZe ke zdravotním tvrzením při označování potravin

06. 12. 2012
V květnu 2012 vyšlo nařízení 432/2012 EU, kterým se zřizuje seznam schválených zdravotních tvrzení při označování potravin, které je zatím poslední, ale…
celý text

Aktuální možnosti dotací - Nezemědělské činnosti zemědělských podnikatelů

03. 12. 2012
Program rozvoje venkova - Nezemědělské činnosti zemědělských podnikatelů DOTACE na opravy/myčky zemědělských strojů, výroba pelet, hnojiv, dřevovýroba,…
celý text

Povinné značení alergenů u vinařských produktů

27. 11. 2012
V červnu tohoto roku vyšlo nařízení Komise (EU) č. 579/2012 o změně nařízení (ES) č. 607/2009, které nově stanovuje povinnost označit ve vinařském výrobku…
celý text

Aktuální možnosti dotací - Modernizace zemědělských podniků

23. 11. 2012
Program rozvoje venkova - Modernizace zemědělských podniků DOTACE NA JÍMKY - HNOJIŠTĚ - STÁJE Kdo má nárok na podporu: Zemědělci/Fyzické nebo právnické…
celý text

Pomazánkové máslo

06. 11. 2012
Bezmála dvě třetiny obyvatel Česka nesouhlasí s přejmenováním pomazánkového másla, které v polovině října nařídil Soudní dvůr EU.  Jako alternativní by…
celý text

Doplňující informace k aplikaci nařízení 432/2012 – zdravotní tvrzení

02. 10. 2012
Na koordinační schůzce, kde byli přítomni  zástupci MZe, MZ, MPO, kontrolních orgánů a další zainteresovaní účastníci, byl projednáván postup při aplikaci…
celý text

Seznam schválených zdravotních tvrzení při označování potravin - nařízení 432/2012 EU

05. 09. 2012
V květnu tohoto roku vyšlo evropské nařízení (ES, č. 432/2012) uvádějící seznam povolených zdravotních tvrzení. Jedná se o tzv. funkční zdravotní tvrzení…
celý text

Ekologická újma - prevence a náprava, hodnocení rizik - zákon č. 167/2008 Sb.

20. 08. 2012
Na konci roku 2011 byl vydán prováděcí předpis k novince v české legislativě - zákonu o předcházení ekologické újmě. Pro rok 2012 vzniká pro velkou část…
celý text

Dotační program: Využívání poradenských služeb

16. 08. 2012
Dotační program: VYUŽÍVÁNÍ PORADENSKÝCH SLUŽEB Kdo má nárok na podporu: Zemědělci/Fyzické nebo právnické osoby hospodařící v lesích Předmět dotace: Finanční…
celý text

Interní audity, BRC/IFS - verze 6, SVHP, Bezpečnost potravin - Vzdělávací akce z Programu rozvoje venkova

25. 05. 2012
Přehled vzdělávacích akcí z Programu rozvoje venkova ke stažení zde.
celý text

Hygienická pravidla ve stravovacích provozech - video

18. 05. 2012
Provozovatelé restauračních a jiných stravovacích zařízení mají k dispozici sérii krátkých videoprůvodců, jež jsou zaměřeny na dodržování správné hygienické…
celý text

Podpora cestovního ruchu

23. 04. 2012
ZAČÍNÁTE PODNIKAT? PODNIKÁTE? ŘEKNĚTE SI O PENÍZE Z EU   Chcete si otevřít vlastní penizion? Zrekonstruovat svou restauraci? Víte, že můžete požádat…
celý text

UniConsulting na Techagru v Brně

20. 03. 2012
Tradiční veletrhy TECHAGRO, ANIMAL VETEX, SILVA REGINA se v letošním roce uskuteční v jarním termínu od 31. března do 4. dubna. Společnost  UniConsulting …
celý text

Společnost UniConsulting se stala součástí občanského sdružení – České sdružení pro vzdělávání v potravinářství a zemědělství

08. 03. 2012
Společnost  UniConsulting  poskytuje své služby a hájí zájmy fyzických a právnických osob podnikajících v celém potravinářském řetězci již od roku 1998.…
celý text

Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje

06. 03. 2012
ZAČÍNÁTE PODNIKAT? PODNIKÁTE? ŘEKNĚTE SI O PENÍZE Z EU   Víte, že můžete požádat o finance z dotačních programů EU? Využijte našich zkušeností s více…
celý text

Seminář - Zásadní změny značení potravin - nové termíny konání

09. 01. 2012
Cílem tohoto ½denního semináře je přinést účastníkům informace o zásadních změnách ve značení potravin dle evropské legislativy a následná prezentace těchto…
celý text

Aktuální situace v označování potravin

02. 12. 2011
Koncem listopadu bylo v Evropském věstníku zveřejněno nové nařízení o poskytování informací spotřebiteli na obalech potravin. Nařízení bylo připravováno…
celý text

Poslední možnost využít dotační program ROZVOJ

02. 12. 2011
Potřebujete nový stroj, zařízení, technologii, patent, software? Dotační programROZVOJ – III. VÝZVA Popis programu:Rozvoj malých a středních podniků…
celý text

Nová webová prezentace

29. 11. 2011
Vážení obchodní přátelé, je nám potěšením představit nové webové stránky naší společnosti. Nová webová prezentace přináší novou strukturu, širší spektrum…
celý text