Bezpečnost a ochrana zdraví při práci

Aktuální kurzy

Interní audit v potravinářství

Termín: 28. 3. 2023, 09.00 - 16.00 hod.

Součástí školení je občerstvení a oběd v ceně.

Kurz bude probíhat prezenčně v sídle společnosti Uniconsulting s.r.o., Čankovská 2621, Praha 9 Újezd nad Lesy

Provozovatelé potravinářského podniku mají za povinnost ze zákona ověřovat své systémy pomocí interních auditů. Interní audit je činnost, která je specifická, a při které se využívají principy ČSN EN ISO 19011. Školení seznámí auditory s formou auditování, psychologií komunikace při auditu i obsahem všech činností, které by při auditu měly být provedeny. Školení provedou naši lead auditoři, a tak frekventanti mohou dostat osvědčení o absolvování kurzu, které potřebují jako důkaz získání kvalifikace interního auditora.

Více informací

Značení potravin dle platné legislativy

Termín: 4. 4. 2023, 09.00 - 15.30 hod.

Kurz bude probíhat presenčně v sídle společnosti Uniconsulting s.r.o - Čankovská 2621, Praha 9 - Újezd nad Lesy.

Cílem kurzu je seznámit účastníky se změnami a novinkami nejen v legislativě, ale také s aktuálním přístupem z praxe v celé oblasti značení potravin.

Více informací

Doplňky stravy - účinky a značení

Termín: 12. 4. 2023, 10.00 - 14.30 hod.

Součástí školení je občerstvení a oběd v ceně.

Kurz bude probíhat prezenčně v sídle společnosti Uniconsulting s.r.o - Čankovská 2621, Praha 9 - Újezd nad Lesy.

Během školení získáte informace o uvádění doplňků stravy na český trh a přehled o aktuálním stavu zdravotních tvrzení a jejich efektivní uvádění na etiketách doplňků stravy. Seznámíme Vás s novinkami v legislativě, kategorizací doplňků stravy a jejich testováním. Ukážeme Vám, jak správně značit doplňky stravy - povinné údaje dle stávající a nové platné legislativy. Zabývat se budeme také problematikou fortifikovaných potravin a potravin pro zvláštní výživu.

Více informací

Bezpečnost potravin

Termín: 25. 4. 2023, 09.00 - 15.30 hod.

Soubor požadavků na podmínky výroby, pracovní postupy a na pracovníky provozovny. Jde o technologické postupy, specifikace surovin, technickou dokumentaci a školení pracovníků. Dále se dozvíte o systému preventivních opatření sloužících k zajištění zdravotní nezávadnosti potravin a pokrmů během všech činností, které souvisejí s výrobou, zpracováním, skladováním, manipulací, přepravou a prodejem konečnému spotřebiteli.

Více informací

Senzorické hodnocení potravin

Termín: 10. 5. 2023, 09.00 - 16.30 hod.

Součástí školení je občerstvení a oběd v ceně.

Školení je zaměřeno na znalosti a dovednosti nezbytné ke správnému posuzování potravin lidskými smysly. Získáte přehled v současných právních předpisech a legislativních požadavcích. Praktická část kurzu je vyhrazena pro praktické hodnocení potravin a vzorků.

Více informací

Připravuje se

Systémové standardy IFS, BRC (informace o akrylamidech)

Termín: připravuje se

Vše o těchto mezinárodních standardech pro provádění auditů dodavatelů privátních značek.

Systém popisuje požadavky na hygienu a bezpečnost potravin pro podniky zpracovávající potraviny.

Více informací

Proběhlá školení

Senzorické hodnocení potravin - OBSAZENO

Termín: 22. 3. 2023, 09.00 - 16.30 hod.

Součástí školení je občerstvení a oběd v ceně.

Školení je zaměřeno na znalosti a dovednosti nezbytné ke správnému posuzování potravin lidskými smysly. Získáte přehled v současných právních předpisech a legislativních požadavcích. Praktická část kurzu je vyhrazena pro praktické hodnocení potravin a vzorků.

Více informací

Značení potravin pro marketingové specialisty

Termín: 28. 2. 2023, 09.00 - 14.00 hod.

Kurz bude probíhat prezenčně v sídle společnosti Uniconsulting s.r.o - Čankovská 2621, Praha 9 - Újezd nad Lesy.

Navštivte náš kurz určený marketingovým specialistům, kde Vás naučíme vytvořit podklady na etikety tak, aby byly v souladu s legislativou. Jakou zvolit vhodnou fotografii? Jaké claimy jsou nepřípustné?

 

Více informací

Značení potravin - aktuální novinky nejen v legislativě

Termín: 21. 2. 2023, 09.00 - 15.30 hod.

Kurz bude probíhat presenčně v sídle společnosti Uniconsulting s.r.o - Čankovská 2621, Praha 9 - Újezd nad Lesy.

Cílem kurzu je seznámit účastníky se změnami a novinkami nejen v legislativě, ale také s aktuálním přístupem z praxe v celé oblasti značení potravin.

Více informací

Legislativně správný E-SHOP

Termín: 15. 2. 2023, 10.00 - 13.30 hod.

Součástí školení je občerstvení.

Kurz bude probíhat prezenčně v sídle společnosti Uniconsulting s.r.o - Čankovská 2621, Praha 9 - Újezd nad Lesy.

Školení  je zaměřen na potravinářský e-shop, kde se dozvíte co všechno musíte splňovat dle platné legislativy.

 

Více informací

Palčivá témata v potravinářství

Termín: 14. 2. 2023, 10.00 - 14.00 hod.

Součástí školení je občerstvení.

Kurz bude probíhat prezenčně v sídle společnosti Uniconsulting s.r.o - Čankovská 2621, Praha 9 - Újezd nad Lesy.

 

Více informací

Nové PRV na jaře 2023 - Jak zvýšit šance na úspěch Vaší žádosti

Termín: 10. 1. 2023, 10.00 - 10.30 hod.

Pořádáme pro Vás webinář s názvem Nové PRV na jaře 2023 - Jak zvýšit šance na úspěch Vaší žádosti, který se uskuteční v úterý 10.1.2023. Akce proběhne na platformě Microsoft Teams.

Účast na akci je bezplatná, podmínkou je registrace, kterou je možné provést nejpozději do 9.1.2023 nebo do vyčerpání kapacity.

Před konáním webináře bude registrovaným zájemcům zaslán potřebný odkaz.Na kurzu se budou prezentovat dotační příležitosti pro potravinářské a zemědělské podniky. Pozornost bude věnována zejména aktuálním a plánovaným výzvám. Projdeme také tipy a doporučení, které maximalizují šance k uspění žádosti.

Více informací

OBSAZENO Značení potravin - aktuální novinky nejen v legislativě

Termín: 29. 11. 2022, 09.00 - 15.30 hod.

Součástí školení je občerstvení a oběd v ceně.

Kurz bude probíhat prezenčně v sídle společnosti Uniconsulting s.r.o - Čankovská 2621, Praha 9 - Újezd nad Lesy.

Cílem kurzu je seznámit účastníky se změnami a novinkami nejen v legislativě, ale také s aktuálním přístupem z praxe v celé oblasti značení potravin.

Více informací

Senzorické hodnocení potravin

Termín: 23. 11. 2022, 09.00 - 16.30 hod.

Součástí školení je občerstvení a oběd v ceně.

Kurz bude probíhat prezenčně v sídle společnosti Uniconsulting s.r.o - Čankovská 2621, Praha 9 - Újezd nad Lesy.

Školení je zaměřeno na znalosti a dovednosti nezbytné ke správnému posuzování potravin lidskými smysly. Získáte přehled v současných právních předpisech a legislativních požadavcích. Praktická část kurzu je vyhrazena pro praktické hodnocení potravin a vzorků.

Více informací

Značení potravin pro marketingové specialisty

Termín: 12. 10. 2022, 09.00 - 14.00 hod.

Součástí školení je občerstvení a oběd v ceně.

Navštivte náš kurz určený marketingovým specialistům, kde Vás naučíme vytvořit podklady na etikety tak, aby byly v souladu s legislativou. Jakou zvolit vhodnou fotografii? Jaké claimy jsou nepřípustné?

Více informací

Doplňky stravy - účinky a značení

Termín: 30. 8. 2022, 09.00 - 15.30 hod.

Součástí školení je občerstvení a oběd v ceně.

Během školení získáte informace o uvádění doplňků stravy na český trh a přehled o aktuálním stavu zdravotních tvrzení a jejich efektivní uvádění na etiketách doplňků stravy. Seznámíme Vás s novinkami v legislativě, kategorizací doplňků stravy a jejich testováním. Ukážeme Vám, jak správně značit doplňky stravy - povinné údaje dle stávající a nové platné legislativy. Zabývat se budeme také problematikou fortifikovaných potravin a potravin pro zvláštní výživu.

Více informací

Správná výrobní a hygienická praxe ve stravování - OBSAZENO

Termín: 24. 5. 2022, 09.00 - 15.30 hod.

Školení je zaměřené na praktické použití principů SVHP a zásad HACCP přímo v provozech kuchyní, restaurací, jídelen, konferenčních center a podobně. Absolvent kurzu bude schopný nejen samostatně provádět dohled na pracovišti, ale také zavádět nový provoz.

Více informací

Značení potravin - aktuální novinky nejen v legislativě

Termín: 2. 11. 2021, 09.00 - 15.30 hod.

Kurz bude probíhat presenčně v sídle společnosti Uniconsulting s.r.o - Čankovská 2621, Praha 9 - Újezd nad Lesy.

Cílem kurzu je seznámit účastníky se změnami a novinkami nejen v legislativě, ale také s aktuálním přístupem z praxe v celé oblasti značení potravin.

Více informací

Značení potravin (včetně e-shopů) - pro marketingové specialisty

Termín: 19. 10. 2021, 09.00 - 14.00 hod.

Součástí školení je občerstvení a oběd v ceně.

Navštivte náš kurz určený marketingovým specialistům, kde Vás naučíme vytvořit podklady na etikety tak, aby byly v souladu s legislativou. Jakou zvolit vhodnou fotografii? Jaké claimy jsou nepřípustné?

Více informací

Značení potravin (včetně e-shopů) - pro marketingové specialisty

Termín: 19. 10. 2021, 09.00 - 14.00 hod.

Součástí školení je občerstvení a oběd v ceně.

Navštivte náš kurz určený marketingovým specialistům, kde Vás naučíme vytvořit podklady na etikety tak, aby byly v souladu s legislativou. Jakou zvolit vhodnou fotografii? Jaké claimy jsou nepřípustné?

Více informací

(Online/Webinář) Označování potravin dle slovenské legislativy

Termín: 28. 4. 2021, 09.00 - 14.00 hod.

Kurz bude probíhat on-line (formou webináře s lektorem).

Ve spolupráci s našimi kolegy ze slovenské pobočky Vás seznámíme s legislativními požadavky na značení výrobků na Slovensku. Přineste si svůj výrobek, provedeme na něm vzorové značení. Po absolvování obdržíte tištěné materiály a osvědčení o absolvování.

Více informací

(Online/Webinář) Internetový prodej potravin – povinnosti při provozu e-shopu a značení

Termín: 16. 3. 2021, 09.00 - 15.30 hod.

Kurz bude probíhat on-line (formou webináře s lektorem).

Během školení získáte informace o základních povinnostech prodejců při provozu e-shopu s potravinami, internetové reklamě a přehled výživových a zdravotních tvrzení a jejich efektivní uvádění na e-shopech. Ukážeme Vám, jak správně uvádět informace o prodávaných potravinách - povinné údaje dle stávající a nové platné legislativy.

Více informací

Doplňky stravy - účinky a značení, včetně e-shopů

Termín: 21. 10. 2020, 09.00 - 15.30 hod.

Součástí školení je občerstvení a oběd v ceně.

Během školení získáte informace o uvádění doplňků stravy na český trh a přehled o aktuálním stavu zdravotních tvrzení a jejich efektivní uvádění na etiketách doplňků stravy. Seznámíme Vás s novinkami v legislativě, kategorizací doplňků stravy a jejich testováním. Ukážeme Vám, jak správně značit doplňky stravy - povinné údaje dle stávající a nové platné legislativy. Zabývat se budeme také problematikou fortifikovaných potravin a potravin pro zvláštní výživu.

Více informací

Značení potravin (včetně e-shopů) - pro marketingové specialisty

Termín: 14. 10. 2020, 09.00 - 14.00 hod.

Součástí školení je občerstvení a oběd v ceně.

Navštivte náš kurz určený marketingovým specialistům, kde Vás naučíme vytvořit podklady na etikety tak, aby byly v souladu s legislativou. Jakou zvolit vhodnou fotografii? Jaké claimy jsou nepřípustné?

Více informací

Značení potravin - aktuální informace o zemi původu primární složky

Termín: 5. 10. 2020, 09.00 - 16.00 hod.

Součástí školení je občerstvení a oběd v ceně.

Cílem kurzu je seznámit účastníky se změnami a novinkami v potravinářské legislativě týkajících se také e-shopů.

Více informací

(Online/Webinář - živě s možností dotazů) Jak na znovuotevření restaurací?

Termín: 22. 5. 2020, 10.00 - 11.00 hod.

Kurz bude probíhat on-line (formou webináře s lektorem).

Jde o praktické rady před otevřením stravovacího provozu, pro průběh služby těsně po nouzového stavu a řešení požadavků vlády v praxi. Získáte kompletní přehled o povinných i doporučených požadavcích. Výrazný prostor je věnován řešení vašich konkrétních dotazů.

Více informací

(Online/Webinář) Doplňky stravy - účinky a značení, včetně e-shopů

Termín: 20. 5. 2020, 09.00 - 15.30 hod.

Kurz bude probíhat on-line (formou webináře s lektorem).

Během školení získáte informace o uvádění doplňků stravy na český trh a přehled o aktuálním stavu zdravotních tvrzení a jejich efektivní uvádění na etiketách doplňků stravy. Seznámíme Vás s novinkami v legislativě, kategorizací doplňků stravy a jejich testováním. Ukážeme Vám, jak správně značit doplňky stravy - povinné údaje dle stávající a nové platné legislativy. Zabývat se budeme také problematikou fortifikovaných potravin a potravin pro zvláštní výživu.

Více informací

(Online/Webinář) Značení potravin (včetně e-shopů) - pro marketingové specialisty

Termín: 19. 5. 2020, 09.00 - 14.00 hod.

Kurz bude probíhat on-line (formou webináře s lektorem).

Navštivte náš kurz určený marketingovým specialistům, kde Vás naučíme vytvořit podklady na etikety tak, aby byly v souladu s legislativou. Jakou zvolit vhodnou fotografii? Jaké claimy jsou nepřípustné?

Více informací

(Online/Webinář) Značení potravin - aktuální informace o zemi původu primární složky

Termín: 13. 5. 2020, 09.00 - 16.00 hod.

Kurz bude probíhat on-line (formou webináře s lektorem).

Cílem kurzu je seznámit účastníky se změnami a novinkami v potravinářské legislativě týkajících se také e-shopů.

Více informací

Značení potravin, včetně e-shopů a nových potravin - aktuální legislativa (informace o akrylamidech)

Termín: 5. 2. 2020, 09.00 - 16.30 hod.

Součástí školení je občerstvení a oběd v ceně.

Cílem kurzu je seznámit účastníky se změnami a novinkami v potravinářské legislativě týkajících se také e-shopů.

Více informací

(OBSAZENO) Senzorické hodnocení potravin I. a II.

Termín: 9. 10. 2019, 09.00 - 16.30 hod.

Součástí školení je občerstvení a oběd v ceně.

Školení je zaměřeno na znalosti a dovednosti nezbytné ke správnému posuzování potravin lidskými smysly. Získáte přehled v současných právních předpisech a legislativních požadavcích. Praktická část kurzu je vyhrazena pro praktické hodnocení potravin a vzorků.

Více informací

Značení potravin, včetně e-shopů - aktuální legislativa (informace o akrylamidech)

Termín: 19. 9. 2019, 09.00 - 16.00 hod.

Součástí školení je občerstvení a oběd v ceně.

Cílem kurzu je seznámit účastníky se změnami a novinkami v potravinářské legislativě týkajících se také e-shopů.

Více informací

(OBSAZENO) Doplňky stravy - účinky a značení, včetně e-shopů

Termín: 18. 9. 2019, 09.00 - 15.30 hod.

Součástí školení je občerstvení a oběd v ceně.

Během školení získáte informace o uvádění doplňků stravy na český trh a přehled o aktuálním stavu zdravotních tvrzení a jejich efektivní uvádění na etiketách doplňků stravy. Seznámíme Vás s novinkami v legislativě, kategorizací doplňků stravy a jejich testováním. Ukážeme Vám, jak správně značit doplňky stravy - povinné údaje dle stávající a nové platné legislativy. Zabývat se budeme také problematikou fortifikovaných potravin a potravin pro zvláštní výživu.

Více informací

Senzorické hodnocení potravin I. a II.

Termín: 11. 7. 2019, 09.00 - 16.30 hod.

Školení je zaměřeno na znalosti a dovednosti nezbytné ke správnému posuzování potravin lidskými smysly. Získáte přehled v současných právních předpisech a legislativních požadavcích. Praktická část kurzu je vyhrazena pro praktické hodnocení potravin a vzorků.

Více informací

Senzorické hodnocení potravin I. a II.

Termín: 26. 6. 2019, 09.00 - 16.30 hod.

Školení je zaměřeno na znalosti a dovednosti nezbytné ke správnému posuzování potravin lidskými smysly. Získáte přehled v současných právních předpisech a legislativních požadavcích. Praktická část kurzu je vyhrazena pro praktické hodnocení potravin a vzorků.

Více informací

Značení potravin, včetně e-shopů a nových potravin - aktuální legislativa (informace o akrylamidech)

Termín: 6. 6. 2019, 09.00 - 16.30 hod.

Cílem kurzu je seznámit účastníky se změnami a novinkami v potravinářské legislativě týkajících se také e-shopů.

Více informací

(OBSAZENO) Značení potravin, včetně e-shopů - aktuální legislativa (informace o akrylamidech)

Termín: 20. 3. 2019, 09.00 - 16.30 hod.

Cílem kurzu je seznámit účastníky se změnami a novinkami v potravinářské legislativě týkajících se také e-shopů.

Více informací

Senzorické hodnocení potravin I. a II.

Termín: 6. 2. 2019, 09.00 - 16.30 hod.

Školení je zaměřeno na znalosti a dovednosti nezbytné ke správnému posuzování potravin lidskými smysly. Získáte přehled v současných právních předpisech a legislativních požadavcích. Praktická část kurzu je vyhrazena pro praktické hodnocení potravin a vzorků.

Více informací

HACCP a Správná výrobní a hygienická praxe

Termín: 11. 12. 2018, 09.00 - 15.30 hod.

Soubor požadavků na podmínky výroby, pracovní postupy a na pracovníky provozovny. Jde o technologické postupy, specifikace surovin, technickou dokumentaci a školení pracovníků. Dále se dozvíte o systému preventivních opatření sloužících k zajištění zdravotní nezávadnosti potravin a pokrmů během všech činností, které souvisejí s výrobou, zpracováním, skladováním, manipulací, přepravou a prodejem konečnému spotřebiteli.

Více informací

Doplňky stravy - účinky a značení, včetně e-shopů

Termín: 6. 12. 2018, 09.00 - 16.30 hod.

Během školení získáte informace o uvádění doplňků stravy na český trh a přehled o aktuálním stavu zdravotních tvrzení a jejich efektivní uvádění na etiketách doplňků stravy. Seznámíme Vás s novinkami v legislativě, kategorizací doplňků stravy a jejich testováním. Ukážeme Vám, jak správně značit doplňky stravy - povinné údaje dle stávající a nové platné legislativy. Zabývat se budeme také problematikou fortifikovaných potravin a potravin pro zvláštní výživu.

Více informací

Interní auditor systému

Termín: 25. 5. 2018, 09.00 - 16.30 hod.

Provozovatelé potravinářského podniku mají za povinnost ze zákona ověřovat své systémy pomocí interních auditů. Interní audit je činnost, která je specifická, a při které se využívají principy ČSN EN ISO 19011. Školení seznámí auditory s formou auditování, psychologií komunikace při auditu i obsahem všech činností, které by při auditu měly být provedeny. Školení provedou naši lead auditoři, a tak frekventanti mohou dostat osvědčení o absolvování kurzu, které potřebují jako důkaz získání kvalifikace interního auditora.

Více informací

Zákonné požadavky na označování potravin (vliv Novely zákona o potravinách a Nařízení 1169/2011 na značení potravin)

Termín: 6. 3. 2018, 09.00 - 15.30 hod.

Cílem kurzu je seznámit účastníky se změnami a novinkami v potravinářské legislativě. Hlavním tématem je vliv Novely zákona o potravinách a Nařízení 1169/2011 na značení potravin. Přineste si vlastní produkt, provedeme na něm vzorové značení.

Více informací