Řešení pro kompletní potravinový řetězec
606 615 569
602 780 696
HACCP
Aktuální kurzy
Systémové standardy IFS, BRC (informace o akrylamidech)
Vše o těchto mezinárodních standardech pro provádění auditů dodavatelů privátních značek.
Systém popisuje požadavky na hygienu a bezpečnost potravin pro podniky zpracovávající potraviny.
HACCP - aktualizace a ověřování (informace o akrylamidech)
Dozvíte se o systému preventivních opatření sloužících k zajištění zdravotní nezávadnosti potravin a pokrmů během všech činností, které souvisejí s výrobou, zpracováním, skladováním, manipulací, přepravou a prodejem konečnému spotřebiteli.
Senzorické hodnocení potravin I. a II.
Školení je zaměřeno na znalosti a dovednosti nezbytné ke správnému posuzování potravin lidskými smysly. Získáte přehled v současných právních předpisech a legislativních požadavcích. Praktická část kurzu je vyhrazena pro praktické hodnocení potravin a vzorků.
Interní auditor systému
Provozovatelé potravinářského podniku mají za povinnost ze zákona ověřovat své systémy pomocí interních auditů. Interní audit je činnost, která je specifická a při které se využívají principy ČSN EN ISO 19011. Školení seznámí auditory s formou auditování, psychologií komunikace při auditu i obsahem všech činností, které by při auditu měli být provedeny. Školení provedou naši lead auditoři a tak frekventanti mohou dostat osvědčení o absolvování kurzu, které potřebují jako důkaz získání kvalifikace interního auditora.
Systém KOSHER
Seznámíte se s požadavky netradičního systému v potravinářství KOSHER, s podmínkami na provoz, pracovníky a finální výrobky, které jsou pod tímto režimem vyráběny, podmínkami zavedení a udržování systémů a zkušenostmi z auditů systému KOSHER. Také Vám představíme možnosti prodeje výrobků s těmito certifikáty a podmínky vývozu potravin do třetích zemí.
Správná výrobní a hygienické praxe
Soubor požadavků na podmínky výroby, pracovní postupy a na pracovníky provozovny. Jde o technologické postupy, specifikace surovin, technickou dokumentaci a školení pracovníků.
Značení potravin, včetně e-shopů - aktuální legislativa (informace o akrylamidech)
Cílem kurzu je seznámit účastníky se změnami a novinkami v potravinářské legislativě týkajících se také e-shopů.
Systém HALAL
Seznámíte se s požadavky netradičního systému v potravinářství HALAL, s podmínkami na provoz, pracovníky a finální výrobky, které jsou pod tímto režimem vyráběny, podmínkami zavedení a udržování systémů a zkušenostmi z auditů systému HALAL. Také Vám představíme možnosti prodeje výrobků s těmito certifikáty a podmínky vývozu potravin do třetích zemí.
Správná výrobní a hygienická praxe ve stravování
Školení je zaměřené na praktické použití principů SVHP a zásad HACCP přímo v provozech kuchyní, restaurací, jídelen, konferenčních center a podobně. Absolvent kurzu bude schopný nejen samostatně provádět dohled na pracovišti ale také zavádět nový provoz.
Připravuje se
Značení potravin v praxi
Kurz je primárně určen pro účastníky, kteří již absolvovali školení zákonné požadavky na označování potravin, či loňské semináře značení potravin pro výrobce a dovozce.
Cílem tohoto kurzu je seznámení s případovými studiemi, vzorovými etiketami s ohledem na výklad a doporučení ze stran dozorových orgánů.
Označování potravin dle slovenské legislativy
Ve spolupráci s našimi kolegy ze slovenské pobočky Vás seznámíme s legislativními požadavky na značení výrobků na Slovensku. Přineste si svůj výrobek, provedeme na něm vzorové značení. Po absolvování obdržíte tištěné materiály a osvědčení o absolvování
Proběhlá školení
Doplňky stravy - účinky a značení, včetně e-shopů
Během školení získáte informace o uvádění doplňků stravy na český trh a přehled o aktuálním stavu zdravotních tvrzení a jejich efektivní uvádění na etiketách doplňků stravy. Seznámíme Vás s novinkami v legislativě, kategorizací doplňků stravy a jejich testováním. Ukážeme Vám, jak správně značit doplňky stravy - povinné údaje dle stávající a nové platné legislativy. Zabývat se budeme také problematikou fortifikovaných potravin a potravin pro zvláštní výživu.
Zákonné požadavky na označování potravin (vliv Novely zákona o potravinách a Nařízení 1169/2011 na značení potravin)
Cílem kurzu je seznámit účastníky se změnami a novinkami v potravinářské legislativě. Hlavním tématem je vliv Novely zákona o potravinách a Nařízení 1169/2011 na značení potravin. Přineste si vlastní produkt, provedeme na něm vzorové značení.