Řešení pro kompletní potravinový řetězec
606 615 569
602 780 696
HALAL, KOSHER (s HACCP)
HALAL, KOSHER (s HACCP)
Seminář je zaměřen na seznámení účastníků s požadavky netradičních systémů v potravinářství - HALAL, KOSHER. Účastníci se během semináře seznámí se základy náboženství, ze kterých tyto systémy vzešly, s podmínkami na provoz, pracovníky a finální výrobky, které jsou pod tímto režimem vyráběny, podmínkami zavedení a udržování systémů a zkušenostmi z auditů systémů HALAL a KOSHER. Dále se seznámí s možnostmi prodeje výrobků s těmito certifikáty, podmínkami vývozu potraivn do třetích zemí.
Seminář je pořádán ve spolupráci s Českou Muslimskou obcí a Ortodoxní radou kashrut MaHaRa'L Praha.
Komu je kurz určen: | Kurz je určen především pracovníkům z oblasti potravinářských provozů. |
---|---|
Co se na kurzu naučíte: | Osnova kurzu: HACCP jako základ pro zavedení systémů HALAL, KOSHER (předpokladem je obecná znalost HACCP) - opakování základů HACCP (7 principů, legislativní zakotvení, novinky při správě HACCP systému, dokumentace, nejčastější nedostatky při vedení systému HACCP) - podmínky vývozu potravin do třetích zemí Základní podmínky a požadavky pro zavedení a udržování systému HALAL - obecné informace o islámu, počet muslimů ve světě, v ČR, v EU - požadavky na příručku HALAL - HARAM seznam - vedení a udržování systémů HALAL - audit systému HALAL Základní požadavky pro zavedení a udržování systému KOSHER - obecné informace o židovství, počet Židů ve světě, v ČR, v EU - požadavky na příručku KOSHER - zakázané potraviny, neutrální potraviny - vedení a udržování systémů KOSHER - audit systému KOSHER |
Odborný garant: | Ing. Jan Kobliha |
Termín: | 3. 11. 2015, 09.00 - 13.00 hod. |
Cena bez DPH: | 1 870 Kč |
Rozsah: | 4 hodiny |
Místo: | UniConsulting, Čankovská 2621, Praha 9 |