Výživa a označování alergenů v pokrmech dle nové legislativy

Výživa a označování alergenů v pokrmech dle nové legislativy

Hlavní důraz semináře se zaměřením na životní styl z pohledu výživy a alergenů je především v prevenci před nemocemi a problémy vzniklými z nesprávného stravování a obecně špatných stravovacích návyků. Dozvíte se mnohé o základních výživových hodnotách, jak tyto informace využít a přenést je do svého osobního života. Pod vedením lektora dostanete také přehled o kvalitních zdrojích živin a kde tyto produkty najít na našem trhu. Součástí semináře je i část týkající se alergenů a jejich označování u nebalených potravin a pokrmů v návaznosti na legislativní změny (Novela zákona o potravinách a Nařízení EU 1169/2011).
Závěr semináře je věnován diskuzi, během které se účastníci mohou zeptat a získat informace o všem, co je bude v souvislosti s výživou a zdravím zajímat.

Komu je kurz určen: Kurz je určený pro kuchaře, kuchařky, vedoucí jídelen, manažery restaurací a další osoby zabývající se výživou a souvisejícími tématy.
Co se na kurzu naučíte: Obsah kurzu:

Novinky v legislativě
- Nařízení 1169/2011
- uvádění zdravotních tvrzení

Alergie a značení alergenů
Výživové údaje
Food labels

Základy výživy
- základní pojmy
- nutrigenomika
- výživová pyramida 2013
- makroživiny
- mikroživiny


Civilizační onemocnění
Případové studie
Diskuze
Odborný garant: Ing. Ivana Kabelková
Termín: 26. 5. 2015, 09.00 - 13.00 hod.
Cena bez DPH: 1 570 Kč
Rozsah: 4 hodiny
Místo: UniConsulting, Čankovská 2621, Praha 9