Školení

DOTAČNÍ ŠKOLENÍ

Nabízíme vám možnost dotačního školení pro Vaše zaměstnance zcela zdarma přímo v místě Vašeho provozu.

S námi se nemusíte bát papírování, dotační školení za vás vyřídíme. Poskytneme Vám možnost rozvíjet své podnikání. Vaši zaměstnanci budou díky školení produktivnější a samostatnější a zároveň vám školení poskytne možnost si udržet talentované lidi, kteří se chtějí dále rozvíjet.

Veškerá dotační školení jsou zcela zdarma pro prvozpracovatele, kteří zpracovávají maso, mléko, rostlinné a živočišné produkty dle aktuálního celního sazebníku, příloha 1, podle článku 38 Smlouvy.

Radí prověříme, zda spadáte do podporované kategorie.

Kontaktní osoba:

Věra Dostálová | +420 607 006 389 | vera.dostalova@uniconsulting.cz

 

Nabídka dotačních školení:

  • Mezinárodní standard bezpečnosti potravin IFS v.8
  • Správná výrobní a hygienická praxe
  • Podpora místních trhů formou znalostí produktů – senzorická analýza potravin
  • Bezpečnost potravin
  • Interní audity 
  • Legislativa ke značení potravin
  • Systém řízení bezpečnosti potravin BRC
  • Systémy FSSC
  • Inovace v oblasti HALAL a KOSHER potravin

 

 Mezinárodní standard bezpečnosti potravin IFS v.8

  • Základní požadavky normy pro bezpečnost potravin
  • Novinky a změny IFS ver.8
  • Analýza rizik
  • Politika a cíle společnosti
  • Systém řízení kvality a bezpečnosti potravin
  • Plán HACCP
  • Řízení zdrojů
  • Příprava na audit, řízení auditu a kroky po auditu
  • Řízení a správa normy
  • Řízení odchylek, neshod, náprav a nápravných opatření
  • Délka školení: 6,5 hodiny
  • Počet účastníků: min. 5 a max. 19 osob

 

 Správná výrobní a hygienická praxe

  • Legislativa – zákonné požadavky
  • Obecné principy správné výrobní a hygienické praxe
  • Zásady čištění a dezinfekce
  • Odpady
  • Deratizace a dezinsekce
  • Zásady osobní a provozní hygieny
  • Požadavky na zdravotní stav osob
  • Zdravotní nebezpečí z potravin a jejich rizika
  • HACCP
  • Délka školení: 2 hodiny
  • Počet účastníků: min. 5 a max. 19 osob

 

 Podpora místních trhů formou znalostí produktů – senzorická analýza potravin

  • Legislativa (normy)
  • Vývoj senzorické analýzy
  • Základní pojmy 
  • Funkce smyslů
  • Smyslové receptory a jejich rozdělení
  • Ovlivnění smyslového vnímání
  • Zásady pro předkládání vzorků
  • Metody senzorické analýzy potravin
  • Senzorická jakost a její stanovení
  • Praktická část – senzorické hodnocení potravin
  • Délka školení: 6,5 hodiny
  • Počet účastníků: min. 5 a max. 10 osob. 
  • Místo konání výhradně v prostorách: UniConsulting s.r.o., Čankovská 2621, Praha 9 Újezd nad Lesy

 

 Bezpečnost potravin

  • Co je a co zahrnuje bezpečnost potravin
  • Legislativa – zákonné požadavky
  • Obecné principy správné výrobní a hygienické praxe
  • Zásady čištění a dezinfekce
  • Odpady
  • Deratizace a dezinsekce
  • Zásady osobní a provozní hygieny
  • Požadavky na zdravotní stav osob
  • Zdravotní nebezpečí z potravin a jejich rizika
  • Délka školení: 6,5 hodiny
  • Počet účastníků: min. 5 a max. 19 osob

 

  Interní audity

  • Inovace a nové přístupy
  • Používané normy pro auditování
  • Typy auditů
  • Terminologie
  • Zásady auditování
  • Řízení programu auditů
  • Charakteristika auditů
  • Správné a špatné auditní postupy
  • Příklady obvyklých neshod
  • Jaké oblasti prověřujeme
  • Dokumentace-formuláře
  • Řešení konfliktů při auditu
  • Lidský faktor při prověrce
  • Příklady auditech otázek a checklist
  • Opakování
  • Délka školení: 6,5 hodiny
  • Počet účastníků: 5 min. a max. 19 osob

 

 Legislativa ke značení potravin

  • Obecné požadavky na označování potravin
  • Povinné údaje pro balené potraviny
  • Země původu potravin
  • Potravinářské přídatné látky
  • Výživová a zdravotní tvrzení
  • Obecná tvrzení na obalech
  • Grafická vyjádření (obrázky)
  • Novinky v legislativě
  • Zbožíznalství
  • Délka školení: 6,5 hodiny
  • Počet účastníků: min. 5 a max. 19 osob

 

  Systém řízení bezpečnosti potravin BRC

  • Systém managementu bezpečnosti potravin
  • Základní požadavky normy pro bezpečnost potravin (BRC Food, ver.9)
  • (např.: Závazek vrcholového vedení; kultura bezpečnosti potravin; HACCP; kvality management; normy pracoviště; řízení produktů; řízení procesů; lidské zdroje; zóny výroby; požadavky na outsourcing a obchodované výrobky; obrana závodu a autenticita produktu)
  • Příprava na audit, řízení auditu a kroky po auditu
  • Řízení a správa normy, novinky a praktické rady
  • Délka školení: 6,5 hodiny
  • Počet účastníků: min. 5 a max. 19 hodin

 

 Systémy FSSC

  • Požadavky normy FSSC 22000 verze 6
  • Klíčové změny v ISO 22000:2018
  • ČSN P ISO/TS 22002 -1 Programy nezbytných předpokladů – výroba potravin
  • ČSN P ISO/TS 22002 -4
  • Interní audit dle požadavků normy FSSC 22000
  • Ukázky neshod při certifikačních auditech
  • Délka školení: 6,5 hodiny
  • Počet účastníků: min. 5 a max. 19 osob

 

 Inovace v oblasti HALAL a KOSHER potravin

  • Co je HALAL?
  • HALAL produkty
  • Co je HARAM?
  • Etika při jídle a pití
  • Halal & HACCP
  • IHI-Halal-Standard
  • Certifikační schéma
  • Co je Kosher a Kašrut?
  • Tóra
  • Základní pravidla šchity
  • Trejfe a nevela
  • Glatt košer a Košer le-mehadrin
  • Certifikační schéma
  • Audit
  • Délka školení: 6,5 hodiny
  • Počet účastníků: min. 5 a max. 19 osob

 

Naši školitelé jsou certifikováni, můžeme tedy v případě zájmu vystavit certifikát za poplatek 50Kč bez DPH/osoba, nebo elektronický certifikát 40,- Kč bez DPH/osoba. 

Kontaktní osoba v případě zájmu o školení:

Věra Dostálová | +420 607 006 389 |  vera.dostalova@uniconsulting.cz