Řešení pro kompletní potravinový řetězec
606 615 569
602 780 696
Školení
DOTAČNÍ ŠKOLENÍ
Nabízíme vám možnost dotačního školení pro vaše zaměstnance zcela zdarma.
S námi se nemusíte bát papírování, dotační školení za vás vyřídíme.Poskytneme vám možnost rozvíjet své podnikání. Vaši zaměstnanci budou díky školení produktivnější a samostatnější a zároveň vám školení poskytne možnost si udržet talentované lidi, kteří se chtějí dále rozvíjet.
Kontaktní osoba: Ing. Eliška Klenková| +420 607 006 389 | eliska.klenkova@uniconsulting.cz
Níže zmíněná témata jsme pro Vás připravili:
Správná výrobní a hygienická praxe (SVHP) + HACCP
- Legislativa – zákonné požadavky
- Obecné principy správné výrobní a hygienické praxe
- Zásady čištění a dezinfekce
- Odpady
- Deratizace a dezinsekce
- Zásady osobní a provozní hygieny
- HACCP
- Požadavky na zdravotní stav osob
- Zdravotní nebezpečí z potravin a jejich rizika
Délka školení: 7 hodin.
Počet účastníků: min.5 až max. 20 osob
Nebo zkrácená délka školení: 4,5 hodiny
Počet účastníků: min. 20 osob
Interní audity (IA)
- Inovace a nové přístupy
- Používané normy pro auditování
- Typy auditů
- Terminologie
- Zásady auditování
- Řízení programu auditů
- Charakteristika auditů
- Správné a špatné auditní postupy
- Příklady obvyklých neshod
- Jaké oblasti prověřujeme
- Dokumentace-formuláře
- Řešení konfliktů při auditu
- Lidský faktor při prověrce
- Příklady auditech otázek a checklist
- Opakování
Délka školení: 8,5 hodiny
Min počet účastníků: min. 5 a max. 20 osob
BRCGS
BRC Global Standards, vydání 9
Náplň školení:
- Systém managementu bezpečnosti potravin
- Základní požadavky normy pro bezpečnost potravin (BRC Food, ver.9)
(např.: Závazek vrcholového vedení; kultura bezpečnosti potravin; HACCP; kvality management; normy pracoviště; řízení produktů; řízení procesů; lidské zdroje; zóny výroby; požadavky na outsourcing a obchodované výrobky; obrana závodu a autenticita produktu)
- Příprava na audit, řízení auditu a kroky po auditu
- Řízení a správa normy, novinky a praktické rady
Délka školení: 8,5 hodin
Min počet účastníků: min. 5 a max. 20 osob
IFS Food (International Featured Standard)
Norma IFS Food verze 8, 2023
Norma pro posuzování shody výrobků a procesů ve vztahu k bezpečnosti a kvalitě potravin
Náplň školení:
Hlavní změny IFS ver.8
Základní požadavky normy pro bezpečnost potravin
(např.: Řízení a závazek vrcholového vedení; politika a cíle společnosti; kultura bezpečnosti potravin a plán rozvoje a neustálého zlepšení; HACCP; kvality management; normy pracoviště; řízení produktů; řízení procesů; lidské zdroje; měření, analýzy, zlepšování; požadavky na outsourcing a obchodované výrobky; obrana závodu a autenticita produktu)
Příprava na audit, řízení auditu a kroky po auditu
Řízení a správa normy
Novinky, nové pojmy a praktické rady
Délka školení: 8,5 hodin
Školení pro min. 5 až max. 20 osob
Podpora místní trhů formou znalostí produktů – zbožíznalství.
Zaměřeno na charakteristiku základních produktů jako je mléko a mléčné výrobky, vejce, ovoce a zelenina, mlýnské výrobky a luštěniny, maso a masné výrobky, tuky a oleje, víno atd.
Značky kvality
Úvod do zdravé výživy
Uvádění výrobků na trh, legislativa, označování výrobku
Délka školení 8,5 hodiny
Školení pro min. 5 až max. 20 osob
Inovace v oblasti normy FSSC 22000
Požadavky normy FSSC 22000 verze 5.1
Klíčové změny v ISO 22000:2018
ISO/TS 22002–1 Programy nezbytných předpokladů – výroba potravin
Interní audit dle požadavků normy FSSC 22000
Ukázky neshod při certifikačních auditech
Délka školení 8,5 hodiny
Školení pro min. 5 až max. 20 osob
Bezpečnost potravin
Projekt klade důraz na předání nezbytně nutných informací:
- v oblasti hygieny a dodržení zdravotní nezávadnosti při výrobě potravin.
- seznámení s legislativními požadavky v potravinářské výrobě.
- efektivně zacházet a využít moderní technologie pro zpracování produktů
- organizace práce a pohyb v moderním provozu v 21. století.
- seznámení se zacházením a využití odpadů v rámci nových technologií v potravinářské výrobě.
- jak nakládat s nebezpečnými chemickými látkami či odpadem.
Délka školení 8,5 hodiny
Školení pro min. 5 max. 20 osob.
Senzorické hodnocení potravin – Podpora místních trhů formou znalosti produktů
Školení je zaměřeno na znalosti a dovednosti nezbytné ke správnému posuzování potravin lidskými smysly.
Projekt klade důraz na předání nezbytně nutných informací:
- Zaměřeno na charakteristiku základních produktů jako je mléko a mléčné výrobky, vejce, ovoce a zelenina, mlýnské výrobky a luštěniny, maso a mastné výrobky, tuky a oleje, víno atd…
- Senzorické hodnocení potravin
Délka školení 7,5 hodiny
Školení pro min. 5 až max. 10 osob.
Místo konání výhradně v prostorách:
- UniConsulting s.r.o., Čankovská 2621, Praha 9 Újezd nad Lesy
Připravujeme:
Inovace v oblasti HALAL a KOSHER potravin.
HALAL
Souhrnná norma o zákazech a požadavcích islámu týkajících se potravin. V současné době International Halal Integrity Alliance zpracovává jednotnou normu IHI-Halal-Standard.
Norma „halal" v souvislosti s potravinami zahrnuje hygienickou a toxikologickou čistotu, nepřítomnost veškerých rizikových příměsí a nečistot.
KOSHER
Certifikát KOSHER potvrzuje, že vyráběné produkty byly uznány a schváleny přísnými židovskými měřítky jako kosher v průběhu celého výrobního cyklu zpracování a balení.
Spotřebitelé vyhledávají certifikované kosher výrobky pro jejich garantovanou kvalitu, integritu a čistotu, kterou najdete ve všech výrobcích označených symbolem kosher.
Délka školení: 6 hodiny
Školení pro min. 5 max. 20 osob.
V případě zájmu vystavujeme certifikáty pro absolventy školení za 50,-Kč/ osoba.
Kontaktní osoba v případě zájmu o školení:
Ing. Eliška Klenková| +420 607 006 389 | eliska.klenkova@uniconsulting.cz