Senzorické hodnocení potravin I. a II.

Senzorické hodnocení potravin I. a II.

Školení je zaměřeno na znalosti a dovednosti nezbytné ke správnému posuzování potravin lidskými smysly. Získáte přehled v současných právních předpisech a legislativních požadavcích. Praktická část kurzu je vyhrazena pro praktické hodnocení potravin a vzorků.

Komu je kurz určen: Seminář je určený pro pracovníky podnikových laboratoří, technology, pracovníky ve výrobě a vývoji potravin, pracovníky oddělení kvality obchodních řetězců, pracovníky příjmu potravin, pracovníky gastronomických provozů.
Co se na kurzu naučíte: Obsah kurzu:
Vysvětlení senzorické analýzy
Smyslové orgány a jejich vnímání
Senzorická laboratoř, hodnotitelé
Hodnocení vzorku - používané metody
Příklady aplikace senzorické analýzy

Identifikace základních chutí
Identifikace vůní
Prahová citlivost chuti
Rozpoznání intenzity chuti a vůně
Určení chuťové paměti a vzrůstající intenzity barvy

Vyhodnocení
Odborný garant: Ing. Tomáš Čapek, CSc., Ing. Robin Čapek, Ing. Jan Kobliha
Termín: 26. 6. 2019, 09.00 - 16.30 hod.
Cena bez DPH: 3 900 Kč
Rozsah: 7,5 hodin
Místo: UniConsulting, Čankovská 2621, Praha 9